Op 8 augustus 2009 vond de eerste emailcursistendag in LOCHEM plaats, die ging over Progressieve Maanfasen.

Henriette heeft wat foto’s gemaakt: en Henja ook, bleek later, 2 staan er op de wandelingenpagina hieronder genoemd.

v.l. n.r.: Sophia, die de lunch verzorgde, Henja, die nog een uitvinding te melden heeft over progr. Maanfasen,  Helma, die ook in de Achterhoek blijkt te wonen, en Mariet , (niet “onze” Mariet, maar een vriendin van Helma, dan Aleida (half), Mirjam (Driekwart) en Ria.

Oh boy, WordPress heeft de foto gehalveerd, hier is het laatste stukje :

en op deze foto staand: Joyce en de rest behalve de fotografe ook dus:-)

Tijdens de lunchvoorbereiding hebben we deze wandeling nog gemaakt: http://kruidenwandeling.wordpress.com/lochem/groupwalk/

De lunch:  foto’s van Henja:

vlnr in beeld: Ria, Henriette,J9yce, Sophia,Helma en Mariet en andersom:

Dan eindelijk een foto van Aleida in beeld, vlnr: Sophia, Helma, Mariet, Aleida, Mirjam, Ria, Henriette.

Deelnemers: herinneren jullie nog hoe de progr. Maanfasen cyclus van Henriette begon met de start van haar ondernemerscarriere op 4-jarige leeftijd? Wel, Henriette heeft de graad van de Nieuwe Maan opgezocht in de Mandala van Rudhyar, waar we gisteren niet aan toekwamen, en je gelooft bijna niet wat je dan leest: “Een Belangrijk Zakenman (lees zakenvrouw) aan zijn (lees haar) bureau”” (16e graad Waterman).

En ik bazelde wat over mijn vorige Nieuwe Maanfase die in 2005 geweest zou zijn, nou, zo kun je zien hoe onbewust zo’n Nieuwe Maanfase eigenlijk kan zijn want bij nader onderzoek blijk’tíe geweest te zijn op 6 mei 2003, de dag dat ik in de Sunlodge trok, naast Oasis  (waar ik in september 2005 weer vertrok, dus het had er wel iets mee te maken:-)

Mirjam’s progr. Maanfasen zijn een SCHOOLvoorbeeld van wat er bij progr. Maanfasen gebeurt, ondanks dat haar Mercurius/Neptunus aspect meende dat ze zich niets kan herinneren. Tot mijn grote verdriet heeft datzelfde aspect ertoe geleid dat ze nooit gemeld heeft dat ze mijn email over haar eindexamengesprek nooit heeft ontvangen wat ik waarschijnlijk al lang kwijt ben..

Mirjam schreef nog: Ben onder de indruk van het feit dat veel levenservaringen ook door middel van de progressieve Maan t.o.v. progressieve Zon standen te herkennen zijn. Gelukkig geen Neptunus aspekten, zodat mijn geheugen weer eens echt zijn best kon doen, om allerlei zaken naar boven te halen…wel dus Mercurius in Maagd (pietje precies) opposiet Vissenasc.
Gister Venus driehoek mijn Vissenascendant was het dus echt genieten.

Henja schreef nog:

Gezellige dames, wandelen, bourgondisch eten, af en toe een peuk, hele dag buitenlucht: wat nou workshop? Das geen werken, das gewoon ( oke léérzaam) genieten man!
Wat een mooie bossen en open plekken daar bij jou; uren doorheen gelopen! Ik had me wel goed ingepakt na al die griezelverhalen over teken, want ik wist wel zeker dat
we ook door het tekenbos kwamen. Prachtige schimmels, mossen, zwammen, complete heksenkringen en al een beetje die aparte herfstlucht. Toen aan het koude bier en ‘s
avonds aan een prima gevulde krokante pizza bij het restaurant. Je kunt er echt wel lekker eten hoor en gezellig buiten tussen die knotsgrote witte hortensia’s. En ach, veel herrie maakt de immer aanwezige grijze golf niet. Ha!

Helma schreef: Wat was het zaterdag apart om te ervaren hoe die progressieve Maan kan uitwerken bij ons allemaal. Goed om eens een aantal mensen te ontmoeten.

Vond het bij dit onderwerp duidelijk meerwaarde hebben om met een groep bij elkaar te zijn, om te zien wat deze progressies bij anderen doen.
Het moest allemaal wel even bezinken, hoewel Joyce al een aantal rake opmerkingen had gemaakt zaterdag. Bij mezelf ontdekte ik thuis eigenlijk pas hoeveel belangrijke gebeurtenissen juist in deze jaren plaatsvonden op allerlei gebied en hoe dingen steeds weer terugkomen. Vaak was het een aanzet tot een verandering. Was er wel door geraakt; misschien is het de terugblik, patronen ontdekken en dingen een plaatsje kunnen geven, of is het gewoon Pluto vierkant Maan die er lekker inhakt ;-). Tja, you can’t always get what you want, but if you try sometimes you just might find you get what you need.
 
Voor een aantal van jullie was het misschien al gesneden koek, maar toch bedankt dat je dit onderwerp hebt aangedragen Henja, mooie timing. Hoop dat het voor jullie ook weer genoeg heeft opgeleverd.
 
We hebben dit jaar voor het eerst ook een emailcursistendag gehad over hetzelfde onderwerp in Vlaanderen, maar daar zijn helaas geen foto’s van:-)
 

Volgende »

 1. Wauuw Joyce, wat woon je leuk! Ik zit hiet te grinnikken bij het zien van de bordjes en mentolsigaretjes die ik me zo goed herinner :-)).
  Tussendoor eens in de Mandala gekeken, zat ik rond ’88 met vele vogeltjes op een tak, 28° Leeuw, een overaanbod van stof zeg maar, zit ik sinds vorig jaar op 27° Maagd in een theedrinkersfase met edele dames. Miet ik die wel nog tegenkomen :-)).
  Hartelijke groet en ik vind dat je er fantastisch uitziet!

 2. Een zalig (supervochtig en onverwarmbaar) leuk vakantiehuisje waardoor ik voor de herfst wederom verhuis. Zal zowat de 25e keer zijn… tja, met Vissen op 4 my home is the universe, deep in me :-)).
  (p.s. dit is nog steeds yayamarieke maar franse versie : -)). )

 3. yayamarieke = miroirparici in het Frans huh? Als je omhoog zit met woonruimte…,maar ik zit wel veel in Belgie deze winter echter, dus er is geen plek voor extra spullen:-)
  dag! Josiane (=hoe ze Joyce in Frankrijk noemden)

 4. Alvast bedankt Josianneke! Hihi, is frans-vlaams : -)).
  Ik wacht wooninspectie af nu maandag. Hopelijk vochtig genoeg en kom ik in aanmerking voor soc. woning in afwachting ik de lotto win :-). Ik zat op Yahoo 360 die enkel YaYaMarieke als naam wou slikken, mijn blog heette er Miroir (spiegel), is verhuisd naar WordPress, vandaar ‘spiegel-hierlangs’ voor de franse en Yayamarieke wat ik wel leuk, vind voor de ndl. blog.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s