Ik heb nog eens naar de vreemde les in de universiteit van Hawai gekeken en het is bijna onbegrijpelijk dat iemand op deze manier afgeeft op iets waar hij dus totaal geen kennis van heeft en ook geen degelijk onderzoek naar heeft gedaan. Het pleit dus ook niet voor deze universiteit.

1. nu we weten dat de oorzaak van de beweging van de planeten niets anders is dan de zwaartekracht……enz. wat heeft deze zwaartekracht met astrologie te maken ? niets en laat de professionele astronomen zich gewoon bij de astronomie houden.
2. ´werkt astrologie ? ´
´ wetenschappelijk onderzoek is noodzakelijk….´ en vervolgens wordt astrologie afgekraakt daar men het ´wetenschappelijk onderzoek ´ uit de krant heeft gehaald nota bene

3. ´kan astrologie werken? ´ en dan stelt hij dat wetenschappers niets gaan uitvinden wat we niet nodig hebben. Ik denk dat er kapitalen zijn uitgegeven aan wetenschappelijk onderzoek wat nooit iets heeft opgeleverd, en dat het aller aller grootste deel van de wetenschappers hun werkzame leven hebben gespendeerd met onderzoek te doen naar dingen die jammer voor hun, ook in de prullenbak zijn beland. Je weet nooit van te voren of iets gaat werken en of iets nuttig zal zijn wanneer het niet is uitgevonden en uitgetest.
En wat voor de een nuttig is kan voor de ander niet nuttig blijken.´

5. ´waarom geloven mensen erin? ´ Volgens hem is de belangrijkste reden dat mensen ´orde zoeken´ Wel wanneer men dat dan kan vinden in astrologie dan is dat toch prima ! En wanneer de beweging van de planeten betekenisvol was en nu plotseling niet meer omdat het wordt veroorzaakt door de zwaartekracht, wat heeft die er mee te maken of iemand erin gelooft of niet ?

6. waarom gaan mensen nog steeds naar astrologen ? Ik denk dat hij dat aan geen enkele persoon heeft gevraagd en er alleen naar heeft gegist en alweer fout. De astroloog vertelt iemand NIET wat hij of zij moet doen en zal ook niet naar het karakter van iemand raden.
Weet hij dan ook nog niet dat je geen serieuze zaken op de tv moeten zoeken ? Dit is gewoon een goedkoop en onschuldig volksamusement waarbij de spelers flink verdienen. Overal vind je uitwassen en het is jammer dat dit aan een universiteit en in een collegezaal al niet anders is.

Zielig is het enige woord wat ik er van vind.