Kandidaten voor het CHTA-diploma astrologie dienen proeven van bekwaamheid af te leggen in het geven van astrologische consulten op basis van de geboorte- en progressieve horoscoop (met transits), waarbij naast de astrologische vaardigheid met name gelet wordt op respect en compassie — het CHTA staat een astrologie vanuit het hart voor. Daarnaast wordt van kandidaten verwacht dat ze een kleine scriptie of artikel schrijven over een specifiek onderwerp aangaande de astrologie dat hun eigen belangstelling heeft. Geslaagden kunnen de titel DipCHTA voeren. Het CHTA is een particuliere opleiding onder leiding van Joyce Hoen (Diploma Faculty of Astrological Studies, London). Er bestaan in Nederland geen door de overheid erkende astrologie opleidingen. In feite overstijgt astrologie traditionele kennisgebieden en daaraan gekoppelde toetsingen, zeker wat de opleiding bij het CHTA betreft. Nadruk bij het CHTA is een spirituele invalshoek van de astrologie met technieken voor het horoscoopduiden die een diep inzicht en werkelijke behulpzaamheid voor clienten geeft. In Amerika (staat Washington) kan men sinds 2000 studeren voor een universitaire graad in de astrologie. (www.keplercollege.org)

Een lijst met alle gediplomeerden vind je elders op deze pagina’s.

GESLAAGD in 2009: An Goossens, Brecht; Mariet Roodenburg, Nijmegen, Nourriet Okken, Frankrijk, Ingeborg Verberne, Nuenen, PEtra Holla, Almere

GESLAAGD in 2008: Ellen van Geel, Amsterdam & Elly Houtman, IJsselstein

GESLAAGD in 2007: Sandra van Loveren, Baarlo, jsi @ home.nl

GESLAAGD in 2006: Jan van der Velde, Dieren, www.astrosofica.nl

GESLAAGD in 2005:  Liesbeth de Boer, Heiloo,  Esther Breuker, Tilburg (www.astrokey.nl) , Renee van Geest, Amsterdam

GESLAAGD in 2004: Kathleen Croese: foto’s hieronder tijdens de officiele diplomauitreiking op het minicongres in Kranenburgop 13 juni 2004.

   

 
 

 

 

rechts: Luise van der Meer (zittend en toekijkend)– ondersteunend en CHTA-onafhankelijk lid van de examencommissie, waar nodig, en Joyce Hoen en Kathleen Croese die het diploma ondertekenen. 

Hieronder foto’s van de “diplomeringsdag” die op 14 juni 2000 plaatsvond:  

De locatie op de foto’s hierboven in Kranenburg (achter Vorden, Gelderland) is een compleet verbouwde en met lemen muren /ecologisch verantwoord prachtig gerestaureerde boerderij van Albert Jan Lubbers en Renee de Fraiture. (Renee is cursiste bij het CHTA). Er is een separaat gastenverblijf aangebouwd. Deze locatie gebruiken we ook voor de jaarlijke minicongressen van het CHTA. Mensen die een paar dagen in retraite willen in de Achterhoek, of maar zo eens even weg willen in de rust en de natuur, kunnen dit gastenverblijf huren. Informatie: telefoon 0575-556216.

 

Meer over het CHTA vind je hier: http://www.astrologie.ws/bio.htm